Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Termőhely: Mád és Mezőzombor határában a Borkút és a Galambos dűlők, Tarcalon a Terézia dűlő
Telepítés éve: 1999-2002 között
Talaj: vulkanikus eredetű, riolittufa alapkőzeten barna erdőtalaj
Szüret: 2006. október 16 – november 24.

Cukor: 171 g/l
Alkohol: 11 %

Borkészítése: 2006 napsütéses őszén az aszúsodás lassan indult, kevés, viszont kiváló minőségű aszú szemet szüreteltünk, melyeknél a finom botritisz mellett erőteljes töppedés volt jellemző. Az évjárat legnemesebb hordóiból válogattuk össze 6 puttonyos Aszúnk alapanyagát. Illata mézes, fűszeres, citrusok és aszalt sárgabarack komplex egyvelege. Lendületes savak, olajos textúra teszi harmonikussá.

Borleírása: “Meggyőződésünk, hogy a tokaji aszúk egyediségét nem az édesség, hanem a szőlőfajták és a terroir adja. Ez a bor is csupa erő, csupa energia finom savakkal és jó cserzőanyaggal. Hosszú, jó szerkezetről szól és nem a cukorról.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
3400 – 3900 eFt/hordó
(12500 – 14500 Ft/palack)
11300 – 13000 EUR/hordó (41- 48 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 272 x 500 ml PALACK – 1 gönci hordó

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
H-3915 Tarcal, Terézia kert 9.
Tel.: +36 47 380 173
Fax: +36 47 380 149
degenfeld@degenfeld.hu
www.degenfeld.hu