Termőhely: Mád, Úrágya dűlő
Telepítve: kb. 1970-75
Talaj: riolitos köves nyirok
Szüret: 2013 október 1.
Cukor: 4,4 g/l
Alkohol: 14,4 %
Borkészítése: Az Úrágya dűlőben közel egy hektárnyi területről készített bor 400 literes hordókban erjedt, majd az első fejtés után 225 literes hordókban érlelődik.
A korai fajták után ez volt a legkorábbi, kifejezetten szárazbor szüret. Az egészséges fürtöket válogatva szedtük. Egyéjszakás héjon áztatás után folyamatosan erjedt január végéig. Várhatóan májusban kerül palackba.
Borleírása: “Sokrétű illatvilág, amely erősen hordozza a fajtától megszokott fűszeres, virágos jegyeket. Ízben ezzel szemben a termőtalaj veszi át a gyeplőt, az innen eredő ásványos ízek kesernyésségre hajlanak. A borra stabilitás jellemző, a korty elejétől a végéig kiegyensúlyozottan halad, nem változik.” (Mészáros Gabriella)
Becsérték:
820 – 940 eFt/hordó ( 4500 – 5200 Ft/palack)
2700 – 3200 EUR/hordó (15-17 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó
Füleky Pincészet
H-3916 Bodrogkeresztúr
Iskola köz 15.
Tel.: +36 20 971 67 83
Fax: +36 47 396 478
fuleky@tokaj.org
www.tokaj.org