Dereszla Pincészet

Dereszla Dorgó Furmint 2013

Termőhely: Mezőzombor, Dorgó-dűlő
Telepítés éve: 2003
Talaj: riolit tufa, agyag
Szüret: 2013 október közepe

Cukor: 6,6 g/l
Alkohol: 14 %vol

Borkészítése: A Dorgó dűlőből szüretelt Furmint. Új tölgyfahordókban erjesztettük majd finom seprőn érleltük.

Borleírása: “A bor gazdagon árasztja a túlérésben szedett gyümölcs aromáit. Mind illatban, mind ízben trópusi és mérsékelt övi fehér húsú gyümölcsökre emlékeztet. A korty édes hangulatú primer jegyei lágyságot, míg a minerális vonal keménységet hoznak. A bor aromatikája intenzív és fókuszált, az ehhez társuló test súlya sokáig ott marad a szájban.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1050 – 1200 eFt/hordó (5700 – 6500 Ft/palack)
3500 – 4000 EUR/hordó (19 – 22 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Dereszla Pincészet
H-3916 Bodrogkeresztúr
Felső u.2.
Tel.: +36 47 396 004
Fax: +36 47 396 072
dereszla@dereszla.com
www.dereszla.com