tokaj-wine-auction-label-FulekyMi tavaly egy borral vettünk részt az árverésen, az idén két tételt küldünk. Egy száraz és egy édes késői szüretelésűt. A pincészet filozófiája szerint szárazban birtokbort készítünk, ami legjobb tételeinkből kerül házasításra – az egyedi dűlők szépségét azonban nem tudja megmutatni. Nagyjából 6-7 dűlő termését dolgozzuk fel és érleljük minden évjáratban birtokborok alapanyagául, de a Mestervölgy, Király, Úrágya dűlők tételeit – ha az évjárat megengedi – kis mennyiségben szívesen iskolázzuk önállóan. Ezek a kicsiny tételek abszolút alkalmasak arra, hogy a dűlők viselkedését megismerjük. Amit nálunk szerencsésebb helyzetben lévő borvidékek több száz éve gyakorolhatnak, azt nekünk újra kell kezdenünk. Ahhoz, hogy egyedi és értékes borokat készíthessünk, az egyetlen út az, ha a területeket tökéletesen megismerjük. Ezért tartom elengedhetetlennek, hogy a borárverés résztvevői, akik igényes fogyasztók, évről-évre ezzel is segítsenek bennünket munkánkban. Ez a segítség persze nem csak nekünk szerez örömöt!”

Fuleky-birtokok-10_0