Üdvözöljük Tokaj-Hegyalján!

Immár negyedik alkalommal köszöntjük a Tokaji Borlovagrend legfontosabb rendezvényén, a Tokaji Tavaszon, amelyet 2016. április 22–24. között a Tokaji borvidék több helyszínén rendezünk meg. A változatos programok lehetővé teszik a vendégeknek, hogy felfedezzék a történelmi helyszíneket, dűlőket és az újdonságokat is a régióban. Jöjjön és tartson velünk ezen a különleges rendezvényen!

Borárverés 4.0. A Tokaji Borárverést 2016. április 23-án, szombaton tartjuk Tokaj városában. Az előző három év rendezvényeinek sikere után a negyedik árverés is felvonultatja a történelmi fehérborvidék teljes kínálatát. Míg az első, 2013-as rendezvényen 13 tétel eladásából 20 250 000 forint folyt be az árverésen, 2014-ben 21 tétel kelt el 27 130 000 forintért, 2015-ben pedig 14 tételt értékesítettünk sikeresen 30 210 000 forintért. Reméljük, hogy az Önök közreműködésének köszönhetően a 4. árverés még ennél is sikeresebb lesz.

Nyitva a világ felé. Minden tokajibor-kedvelőt várunk az árverésre és a Tokaji Tavasz háromnapos rendezvényére. Azoknak a vevőknek, akik személyesen nem tudnak részt venni az árverésen, idén is biztosítunk telefonos licitálási lehetőséget.

A legjava. A Tokaji Borlovagrend a térség legjobb termelőinek a köréből származó különleges borok megvásárlásának a lehetőségét kínálja. Hordós tételek (fél vagy egy gönci hordó mennyiségben), illetve palackozott borok is kalapács alá kerülnek. Az árverési tételek kivételes minőségét az előző árverésekhez hasonlóan most is egy szakmai borvizsgáló bizottság biztosítja.

Egyensúly. Ebben az évben is kielégítő az egyensúly a száraz, késő szüret, édes szamorodni, valamint az aszúborok és eszencia között. 19 termelő összesen 26 tételt mutat be, amelyek mindegyike egyedi és megismételhetetlen.

A Tokaj kultúrtáj javára. A különleges tokaji tételek exkluzív formában történő piacra juttatásán kívül az árverés célja az is, hogy hozzájáruljon az Abaújszántó–Tokaj–Sátoraljaújhely-háromszögben elterülő borvidék újjáépítéséhez. A 2002 óta világörökségi kultúrtájként számon tartott Tokaj-Hegyalja méltó arra, hogy megőrizzük az utókornak.

Tokaj – több évszázad történelem. Tokaj volt az első zárt borvidék négy évszázaddal ezelőtt. Vitathatatlanul a világ legkiemelkedőbb termőhelye, amely a borokban megjelenő dűlőkarakterek széles skáláját kínálja a száraz és édes kategóriában egyaránt. A Tokaji Tavasz és az annak keretében megtartott borárverés az év legfontosabb eseménye: lehetőség minden borkedvelő számára, hogy e gazdagságba bepillanthasson, megismerhesse a legfrissebb borművészeti alkotásokat.