Tokaj-Hegyalja legjobb borászai és a Tokaji Borlovagrend megkezdték az előkészületeit annak, hogy megismételjék a tavaly nagy sikerrel zárult Tokaji Tavasz rendezvénysorozatot, benne a Nagy Tokaji Borárverést.

A Nagy Tokaj Borárverés 2013 - a Lovag terem, Rákóczi-vár Sárospatak

A Nagy Tokaj Borárverés 2013 – a Lovag terem, Rákóczi-vár Sárospatak

A Tokaji Borlovagrend felhívására már számos bortermelő bejelentette, hogy különleges hordós tételei közül beküld néhányat a következő árverésre. Ezeket a borokat először a borlovagrend szakértőkből álló Borvizsgáló Bizottsága kóstolja, hogy eldönthesse, mely tételek kerülhetnek kalapács alá tavasszal. A Borvizsgáló Bizottság garanciája az elárverezendő borok kifogástalan minőségének!

A Tokaji Tavasz eseménysorozatát, benne a Nagy Tokaji Borárverést 2014. április 25-e és 27-e között rendezzük meg, a sárospataki Rákóczi Várban.

Vakkóstoló

Vakkóstoló 2013.

2014. április 25. péntek.
Ezen a napon fogadjuk az árvereztető borászokat, a reménybeli vásárlókat, és a tokaji bor valamennyi hozzánk látogató barátját. Délután túrát vezetünk a legszebb dűlőkbe, este borvacsora.

2014. április 26. szombat.
Délelőtt mutatjuk be vakkóstolón az árverési tételeket, délután árverés. Az árverésen lehetőséget adunk kül- és belföldi vásárlóinknak arra, hogy telefonon is licitáljanak. A borbemutató és az árverés között hangulatos piknik ebéddel örvendeztetjük meg vendégeinket a Vár nyitott bástyáin, ahol megismerhetik az árverésre bort beadó borászatok kereskedelmi forgalomban kapható borait is.  Az esti gálavacsora menüjét, terveink szerint, Tokaj és Lengyelország évszázados kapcsolatainak új nyitányaként, neves lengyel séf állítja össze.

2014. április 27. vasárnap.
A Nagy Tokaji Borárverésen sikeresen licitáló szerencsés vásárlók találkoznak az eladókkal, azok pincéiben.

Piknik ebéd a Vár nyitott bástyáin, 2013.

Piknik ebéd a Vár nyitott bástyáin, 2013.

Vendégeinket már Budapesten fogadjuk, és a Tokaj-Hegyaljáig tartó úton bemutatjuk a régió nevezetességeit. A helyszínen a Borlovagrend által kirendelt buszokkal lehet utazni.

A Tokaji Tavasz rendezvénysorozata ad örömteli alkalmat arra is, hogy Borlovagrendünk felavassa új tagjait, egy látványos avatási ceremónia keretében.

A Tokaji Tavasz, benne a Nagy Tokaji Borárverés előkészületeiről, a részvétellel kapcsolatos tudnivalókról rendszeresen hírt adunk a média minden szegletében. Segítséget adunk ahhoz is, hogy egy – egy árverezett tételt alkalmi társulások, a terhek megosztására szerveződő közösségek vásárolhassák meg. Az ez iránt érdeklődők, vevőtársakat keresők, kérjük, keressék fel a Tokaji Borlovagrendet, az info@tokajiborlovagrend.hu email címen.

Írja be már most a naptárába, hogy 2014. április 25-27. között Tokaj-Hegyalján lesz a Tokaji Tavaszon, és a Nagy Tokaji Borárverésen!