Már regisztrálhat a Tokaji Tavaszra és a Nagy Tokaji Borárverésre!
Tokaji Tavasz 2016 – Jelentkezesi lap – letöltés
2016. ÁPRILIS 22., PÉNTEK – Szakmai élmények a Tokaji Borvidéken.
11.30-12.00 – Köszöntő pohár koccintás a Sárga Borház teraszán
13.00 – Tokaji Borbarátnők mádi dűlőtúra program étel-bor párosító élményekkel
Indulás a Tokaji Borbarátnők Borboltjától (3909 Mád, Rákóczi út 59.)
15.00 – Tokaj Reneszánsz mesterkurzus a Henye Borászatban Bodrogkeresztúron.
Téma: Száraz Tokaji Borok a 2015-ös évjáratból
Előadó: Mészáros Gabriella AIWS
Helyszín: Henye Borászat, Bodrogkeresztúr külterület hrsz 0134/2 (Bodrogkeresztúr és Tokaj között a Henye dűlőben)
Borsor:
Béres Szőlőbirtok és Pincészet- Száraz Furmint 2015, hordóminta
Carpinus Borászat – Száraz Hárslevelű 2015
Gróf Degenfeld – Terézia Hárslevelű 2015, száraz
Dereszla Pincészet – Tokaji Dry 2015
Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet – Száraz Furmint 2015
Erzsébet Pince – Zafír Dűlő (2/3 Furmint, 1/3 Hárs) 2015
Füleky Pince – Furmint Száraz 2015, birtokbor komponens házasítás előtt
Tokaj Nobilis – Barakonyi Furmint 2015
Patricius Borház – Furmint Reserve 2015
Sauska Tokaj – Furmint Száraz 2015
Samuel Tinon – Birtok Furmint 2015
18.00 – Mádi Kör sétáló kóstoló az Aszúházban, interaktív kiállítás megtekintése
Helyszín: Aszúház, 3909 Mád, Batthyány u. 53
18.00-tól folyamatosan várja az est folyamán vendégeit az étterem: Oroszlános Borvendéglő 4 fogásos, tállyai borokra hangolt borvacsora
21.00 – Petruska András lemezbemutató jazz koncert a tállyai Vincellér Házban
2016. ÁPRILIS 23., SZOMBAT – Programsorozat Tokaj Város történelmi helyszínein
9.30-tól Regisztráció a Tokaji Kulturális és Konferencia Központban
10.00 – 12.00 Árverési tételek vakkóstolója a Szent Miklós ortodox templomban Tokajban (Sauska Tokaj épülete mellett)
12.30 – 13.00 Borlovagrendi avatási ceremónia a tokaji Rákóczi Pincében
13.00 – 14.30 Ebéd a Paulay Ede Színházban a Sárga Borház közreműködésével
15.00 – 16.30 Nagy Tokaji Borárverés a Tokaji Kulturális és Konferencia Központban
19.30-tól vacsora két helyszínen:
– Exkluzív borvacsora a Tokaji Borlovagrend elnökével, Szepsy Istvánnal és a Sauska Tokaj Pincészet borászával, Rakaczki Gáborral a mádi Aszúházban
– Tokaji Borlovagrend bankett vacsora Gál Gábor egri séf közreműködésével, borbárral és élő zenével a Tokaji Kulturális és Konferencia Központban. A vacsora ára magában foglalja a borbárban történő borfogyasztást, ahol a Nagy Tokaji Borárverésben résztvevő pincészetek magas minőségű Tokaji borai kerülnek felszolgálásra.
Borvacsora a Tokaji Borlovagrend elnökével, Szepsy Istvánnal és a Sauska Tokaj Pincészet borászával, Rakaczki Gáborral a mádi Aszúházban
Sauska pezsgő extra brut
Lazac rilette, retek
Cékla habcsók, kacsamáj
Sauska Tokaj Medve Furmint 2013
Pácolt hering, zöldalma, portobello gomba, zöldek
Sauska Tokaj Birsalmás Furmint 2012
Sóska krémleves, marhapofa
Szepsy Úrágya 91 Furmint 2014
Gyöngyös melle, cous cous, menta
Szepsy Szent Tamás Furmint 2007
Lassan párolt bárány, ras-el-hanout, tavaszi zöldségek, vajas burgonya püré
Szepsy Szamorodni 2012
Gyömbéres chilis malac császár, pak choi, ragacsos rizs
Sauska Késői Szüret 2014
Marcipán, szamóca, rebarbara, bazsalikom
Szepsy Aszú 2006, Sauska Aszú 2003
Sajtválogatás
Tokaji Borlovagrend bankett vacsora Gál Gábor egri séf közreműködésével, borbárral és élő zenével a Tokaji Kulturális és Konferencia Központban. A vacsora ára magában foglalja a borbárban történő borfogyasztást, ahol a Nagy Tokaji Borárverésben résztvevő pincészetek magas minőségű Tokaji borai kerülnek felszolgálásra.
Vendégek fogadása:
– Focaccia sütés
Feltétek a látványszeletelőről:
– pármai sonkás – burátakrémes
– angol hátszínes
– mangalica rilettes
– mozzarellás
– Wokban pirított szarvasborjúmáj házi kenyérrel és savanyúval
Vacsora menü büféről:
Levesek:
– Spárga krémleves vajas spárgafejekkel és füstölt pisztránggal
– Vargányás szarvasraguleves áfonyás-szalonnás dödöllével
Főételek:
– Erdei gombás-zöldséges lasagne
– Harcsapaprikás túrógombóccal
– Konfitált kacsacomb káposztás tésztával és vörösboros aszalt szilvával
– Egészben sült mangalica comb – látványszeleteléssel – gomolyás mediterrán burgonyával
– Marhapofa kéksajtos burgonyapürével, és tőkegomba marináddal
– Mini szarvasburger
Desszertek – levezető fogás:
– Tiramisu kehelyben, eperrel
– Sokgyümölcsös bisztrótorta
– Vargabéles madártejjel
– Rákóczi túrós pohárdesszert
– Bisztró krémes, valamint
Bükki sajtkóstoló otelló és paradicsom lekvárral
Vegyes idénygyümölcsök
2016. ÁPRILIS 24., VASÁRNAP – Szabad program, nyitott pincék látogatása
12.00 – közös ebéd a Sárga Borházban