Gróf Degenfeld

Degenfeld - Terezia photo

A német-magyar származású Degenfeld grófi család múltja a kora középkori Svájcba vezet, Magyarországon és Erdélyben a XIX. század elejétől találjuk meg őket. Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-hegyalja történelmében.

A család 1994-ben elhatározta, hogy újjáéleszti a szőlőbirtokot és az első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásárolt Tarcalon. 1999-ben a család visszavásárolta a Tokaj főterén álló egykor a család tulajdonában lévő, elhanyagolt állapotú Degenfeld Palotát, ahol elegáns étterem, borüzlet, pinceborozó és konferencia termek működnek. A szőlőbirtokon álló egykori vincellériskola négy csillagos kastélyszállóvá való alakítása 2003-ban fejeződött be és nyitotta kapuit a látogatók előtt.

A szőlőbirtok jelenleg 35 ha-on folytat organikus gazdálkodást, melyhez az átállási időszakot a borvidéken úttörőként 2009-ben kezdte meg és 2015-ben fejezte be. „A nemesség kötelez”- a szőlőbirtok filozófiája tükröződik a kompromisszumot nem ismerő minőségi munkában.

A 2016-os Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Tokaji Hárslevelű A Terézia 2015

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
3915 Tarcal, Terézia kert 9.
Tel.: +36 20 996 8182
degenfeld@degenfeld.hu
www.degenfeld.hu
www.facebook.com/GrofDegenfeld

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok