Tokaj Kereskedőház Zrt.

Áts Károly

A Tokaj Kereskedőház Zrt. a Tokaji borvidék legnagyobb borgazdasága, kulcsszereplője. A magyar állam tulajdonában lévő nemzeti pincészet a történelmi Tokaji borvidék legnagyobb borászataként a magyar borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban a szőlőalapanyag termelésére és felvásárlására, borkészítésre és borértékesítésre, valamint borkóstoltatásra épül. A Tokaj Kereskedőház Zrt. 70 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik, emellett ugyanakkor közel 1100 hektár területről, közel 2000 kistermelőtől vásárol fel szőlőt.

A Tokaj Kereskedőház 2013-ban hirdette meg a tokaji minőségi forradalmat azzal a céllal, hogy a tokaji borok újra elfoglalják az őket megillető helyet a minőségi borok nemzetközi piacán. A megújulás egyik legfontosabb eleme a borászat technológiájának teljes átalakítása. Több milliárd forint értékű beruházási program indult el a társaság tolcsvai telephelyén, amely a pincészet hűthető tartályparkjának kiépítését, új palackozóüzemet, valamint az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását tűzte ki célul.

A társaság új szellemiséget képviselő borai Áts Károly főborász felügyelete alatt készülnek. Áts Károly maga is az egyik „legnagyobb név” a szakmájában. A 2012-ben az „Év bortermelője” címet elnyert szakember 2013 tavaszán igazolt le a Tokaj Kereskedőházhoz, és az azóta a keze alól kikerült borok rangos elismeréseket hoztak a borászatnak.

A 2015-ös Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Tokaji Furmint Kővágó Válogatás 2014

Tokaj Kereskedőház Zrt.
Tokaj Crown Estates
3934 Tolcsva, Petőfi út 36-40.
+36 47 321 934
titkarsag@tokajwinetrade.com
www.facebook.com/tkzrt
www.crownestates-tokaji.com

logo-2015-kereskedohaz