bodnar-DSC_6432

Tisztességesen dolgozó, barátságos kis családi pincészetüket immár 18 éve formálják.  Családi hagyományt folytatva, teljes egészében saját erőből építik birtokukat. A Bodnár család 1969-ben kezdett szőlővel foglalkozni. Ebben az évben telepítették a szülők az első szőlőültetvényüket a mádi Úrágya-dűlőben. Szorgos munka eredményeként napjainkra 7,8 hektárra bővült a birtok. 2007-ig a magas cukortartalmú édes borokra, ezen belül is magas puttonyszámú aszúk készítésére törekedett a pincészet. Ezt a stratégiát a birtok összetétele jelentős mértékben indokolja, hiszen a területeik jelentős része a mádi Danczka-dűlőben helyezkedik el, mely legbőségesebben termi az aszúszemeket. 2007-ben új irányba mozdul el a pincészet, megjelennek az elegánsabb, kecsesebb, illatosabb kései szüretelésű tételek a pincészet kínálatában. Ez a kis iránymódosítás tudatosan épített borászati filozófiával párosulva további előrelépést eredményezett a pincészet életében.

2009 újabb fordulópont az életükben. Rendkívüli odafigyeléssel választják ki azokat a területeket, ahonnan a legkiválóbb minőségű száraz borok készülhetnek. Az első ilyen tételek a tállyai Galyagas-dűlőből és a mádi Szilvás-dűlőből kerülnek palackba. Pincészetük a teljes tokaji szortimentet kínálja a fogyasztóknak. A kézműves borkészítési technológia követői, csak saját termésű szőlőt dolgoznak fel. Boraikat kizárólag palackozott formában értékesítik. Legnagyobb büszkeségeik a szépen és hosszú ideig érlelt aszúboraik.

A 2015-ös Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Danczka 39 Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013

Bodnár Pincészet
3909 Mád, Kossuth út 72.
Tel.: +3630 812 0800, +3630 928 1696
bodnarpince@gmail.com
www.madibodnarpinceszet.hu

logo-2015-bodnar