Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Degenfeld Panorama

A német-magyar származású Degenfeld grófi család elsőrangú birtokaival fontos szerepet töltött be Tokaj-Hegyalja történelmében. A család 1994-ben elhatározta, hogy újjáéleszti a szőlőbirtokot, és első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásárolt Tarcalon, Tokaj mellett. A birtokrészek a tarcali Terézia dombon és a Mézesmál dűlőben, Mád, valamint Mezőzombor határában terülnek el, 100 hektáron és egész Tokaj-hegyalja legjobb szőlőterületei közé tartoznak.

“A nemesség kötelez” – a birtok kompromisszumot nem ismerő minőséggel kapcsolatos elvárásai a szőlőterületeken szigorú mennyiségi korlátozásokat, illetve fürtszelekciót irányoznak elő. A szőlőbirtokon a borok megalkotásánál legfőbb cél egy olyan szintézis elérése, amely sikeresen kapcsolja össze a megbízható, több évszázados munkafolyamatokat a legújabb borászati ismeretekkel és a legmodernebb technológiával.

Ez a törekvés mutatkozik meg a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok ma már 35 hektáros ökológiai szőlőtermesztésénél is, mely a szigorú hozamkorlátozás mellett közkedvelt, díjnyertes borok készítését eredményezi. A Degenfeld család elkötelezett híve a tokaji hagyományoknak és nevével kezeskedik borai elsőrangú minőségéért.

A 2014-es Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bora: ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 VÁLOGATÁS

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
H-3915 Tarcal, Terézia kert 9.
Tel.: +36 47 380 173
Fax: +36 47 380 149
degenfeld@degenfeld.hu
www.degenfeld.hu