Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Szent Tamás

Fajta: Hárslevelű
Termőhely: Szent Tamás dűlő D és Ny-i oldalán
Telepítés éve: 1961 és 1969
Talaj: vörös agyag, málott zeolit, kvarcos riolittufa
Szüret időpontja: 2013

Cukor: 1,3 g/l
Alkohol: 13,5 %

Borkészítése: A Szent Tamás dűlő déli és nyugati oldalán található 3,6 ha-os területéről válogatott tőkék terméséből készült száraz, fehér bor.

Borleírása: „A bor illatában a szőlőfajtára jellemző, eredendő kedvesség figyelhető meg benne, intenzív őszibarackos, méhviaszos, virágos jegyekkel. Ízben inkább fűszeres, gyógynövényes zamat érezhető, amely az ásványos aromákkal és az elegáns savgerinccel együtt szépen rásimul a vastagabb testre.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1420 – 1600 eFt/hordó
(7800 – 8900 Ft/palack)
4800 – 5500 EUR/hordó (26 – 29 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet
H–3909 Mád
Batthyány u. 51.
+36 30 820 25 01
szenttamas@szenttamas.hu
www.szenttamas.hu