Bardon Lapis Furmint 2013

Termőhely: Bodrogkeresztúr, Lapis-dűlő
Telepítés éve: 1981
Talaj: riolit tufa, nyirok
Szüret: 2013. október 5 és 12

Cukor: 3 g/l
Alkohol: 13,5 %

Száraz furmint (90 %) és hárslevelű (10 %) házasítása.

Borkészítése: A tétel fele részben tartályban, fele részben 500 literes Medium-Light, fejpörköléses tölgyfahordóban erjedt és érlelődik. A teljes érésben lévő, ép termést a Lapis-dűlőben szüreteltük, a fürtöket bogyózás nélkül, kíméletesen, egészben préseltük.

Borleírása: “Érett gyümölcsök (például alma) veszik körül az illatban megjelenő hegyaljai jegyeket. Kóstoláskor egy vastag, tüzes bort érzünk a nyelvünkön, amelynek alkoholérzete egymást erősíti az ásványossággal, nehéz őket egymástól szétválasztani. Az illathoz hasonlóan az ízben is megjelennek őszi gyümölcseink, itt azonban a vilmoskörte jegyei a legjellegzetesebbek.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
530 – 610 eFt/hordó
(2900 – 3400 Ft/palack)
1800 – 2000 EUR/hordó (9,5 – 11 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Bardon Borászat
H-3932 Erdőbénye
Kossuth u. 39.
timea.szabo@bardonwines.com
www.bardonwines.com