Tokaj Generation Y

Tokaj Generation Y

Öt fiatal hegyaljai borász. Van aki a nulláról indulva, van, aki a családi pincészet kereteit tágítva, de egyetértésben abban, hogy Tokaj Magyarország legizgalmasabb borvidéke. Az új generáció itt is, mint a többi borvidéken, utat tör magának: kíváncsian, kísérletezve, a hagyományokat tiszteletben tartva teremt új értékeket. A Tokaji Y Generáció most egy különleges aszúválogatással rukkol elő kizárólag az árverésre, a 2013-as évjáratból érkező 6 puttonyos aszúkkal.

Dávid Rémusz / Budaházy – Fekete Kúria
Szőlőfajta: furmint és hárslevelű aszúszem, hárslevelű alapbor
Maradék cukor: 160 g/l

Kvaszinger László / Kvaszinger Borászat
Szőlőfajta: furmint
Maradék cukor: 191 g/l

Homoky Dorka / Homoky Pincészet
Szőlőfajta: furmint
Maradék cukor: 182 g/l

Varkoly Ádám / Árpád-hegy Pince
Szőlőfajták: alap bor 100% hárslevelű, az aszúszem pedig 100% furmint
Maradék cukor 200 g/l

Zsirai Kata / Zsirai Pincészet
Szőlőfajták: furmint és hárslevelű aszúszemek, furmint-hárslevelű alapbor
Maradék cukor: 181 g/l