Kvaszinger vineyard 2 photo

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Szegilong, Hatalos-dűlő
Telepítés éve: 1998
Talaj: kőzettörmelékes kötött anyag
Szüret: 2013. október

………………………
Alkohol:
11,5% vol.
Cukor: 191 g/l
………………………

Borkészítés: Életem első aszúja. A 2013-as év kiváló volt az aszúsodás számára és nagyon jó minőségű aszúszemeket sikerült szüretelnünk. Az alapbor a Meszes-dűlőről készült. Szépen beérett, magas savtartalmú tétel volt. Az aszúszemeket 72 órán keresztül áztattuk erjedő mustban, majd kíméletesen préseltük. Az erjesztés 225 l-es használt hordóban történt, majd 2 évig érleltük hordóban. Összesen 360 palack készült.

Borjellemzés: „Illatában érezzük az évjárat komplexitását, gyümölcsös, aszús és ásványos jegyek egyszerre érezhetők benne. A kitűnő alapanyag jelenlétét nem csak az illat árulja el, ízeiben is érezni a határozott savszerkezet, jó arányok meglétét. Még a bor nagyon fiatal, cserzőanyaga nem kevés, de finom szemcsézettségével csak a bor határozottságát erősíti. Hosszú bor, amely nem cukortartalmával hódít. Elegáns, tiszta vonalú, nagyon tartalmas bor.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 60 liter / 120 x 500 ml
1476–2076 e HUF/tétel (4770–6700 EUR/tétel)
12300–17300 HUF/palack (40–56 EUR/palack)

Kvaszinger
H-3933 Olaszliszka, Burgundia utca 6.
Tel.: +3620 291 7186
kvaszinger.laszlo@gmail.com
www.facebook.com/pages/Kvaszinger-Bor
www.kvaszinger.hu

Kvaszinger logo