Dorogi Testvérek Pincészete

Szőlőfajta: furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta
Termőhely: Tarcal, Előhegy, Lónyai, Mestervölgy, Thurzó, Mogyorós dűlők
Telepítés éve: 1950-2002 között
Talaj: lösz, riolit-dácit alapkőzetek
Szüret: 2012. szeptember 20-november végéig

………………………
Alkohol:
3,5% vol
Cukor: 493 g/ l
………………………

Borkészítés: A tarcali dűlők aszútermését szeptember 20. és november vége között több menetben összegyűjtöttük és ládákban tároltuk. Az így összegyűjtött aszúszemek saját súlyától kicsepegő eszenciáját üvegballonokba helyeztük, ahonnan hosszú, felületi erjedés után palackba kerültek.

Borjellemzés: „A nagyon meleg és száraz tokaji évjáratok – akárcsak 2012 – furcsa, kissé szokatlan módon viselkednek. Nagyon kevés, de kitűnő minőségű aszúszem termett ebben az évben, viszont az alapanyag a komoly szárazság miatt kimondottan egészséges és komplex ízeket hordoz. Így lesz egy nemes rothadásra építő karakter buja és határozott, sűrű és a gyümölcsösségtől átitatott. Az illatos szőlőfajták pikáns ízei zárják a kortyot.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 10 liter / 40 x 250 ml
988–1380 e HUF/tétel (3190–4460 EUR/tétel)
24700–34500 HUF/palack (80–111 EUR/palack)

Dorogi István/Dorogi Testvérek Pincészete
H-3915 Tarcal, Klapka u. 7.
Tel.: +36 20 957 6470
dorogibor@freemail.hu

Dorogi Testvérek Pincészete