Basilicus szőlő

Szőlőfajta: furmint, zéta, sárgamuskotály
Termőhely: Tarcal, Mestervölgy-dűlő, Feketehegy, Tokaj Verebes-dűlő
Telepítés éve: 1986 Metervölgy-dűlő, 1990 Feketehegy, 1997 Verebes-dűlő
Talaj: lösz
Szüret: 2011. november 11.

………………………
Alkohol:
11,1% vol
Cukor: 91 g/ l
………………………

Borkészítés: A szőlőszüret 2011. november 11-én történt nagyon szigorú válogatással. A beérkező szőlőt zúzást-bogyózást követően rövid ideig áztattuk. A préselés kíméletesen, 2 bar nyomásig történt. A kipréselt mustot ülepítettük, majd hordóban történt az erjesztés, melyhez fajélesztőt használtunk. Az erjedést követően a bor többéves 225 literes hordókban 2012 márciusáig érlelődött.

Borjellemzés: „A már-már érett állapotban lévő borok tiszta és határozott karaktere jellemzi. Illatában meglehetősen gazdag, részben egy törökmézes vonulattal, mellette finom gyümölcsösség és lendületes fűszeresség érezhető. A meleg évjáratnak megfelelően nem a legélénkebb savtartalom az, ami miatt szeretjük ezt a tételt. Szinte szelíden selymes karaktere, érdekes, szép ízei, kereksége teszi behízelgővé. Textúrája nagyon sima és selymes. Mély, gazdag és buja bor, sokak kedvence lehet.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 272 x 500 ml
680–952 e HUF/tétel (2200–3080 EUR/tétel)
2500–3500 HUF/palack (8–11 EUR/palack)

Basilicus Szőlőbirtok
H-1121 Budapest, Szilassy út 10/A.
Tel.: +36 70 338 0038
info@basilicus.hu
www.basilicus.hu
www.facebook.com/Basilicus

Basilicus logo