Degenfeld - Terezia photo


Szőlőfajta: hárslevelű
Termőhely: Tarcal
Telepítés éve: 2008
Talaj: Talaj genetikai típus: Ramann féle rozsdabarna erdőtalaj
Talajképző kőzet: lösz
Mechanikai összetétel: agyagos vályog
Szüret: 2015. szeptember 15. – október 1.

………………………..
Alkohol:
12,5% vol.
Cukor: 7,5 g/l
………………………..

Borkészítés: Szüret teljes érésben, válogatva, 1 kg/tőke terhelés, ideális sav/cukor/pH-egyensúly szem előtt tartása a szüreti időpont megállapításánál. A szőlő 18 fok alatt érkezett a pincészethez, válogatóasztal után bogyózást és enyhe zúzást követően kíméletes préselés, csak a szín lé felhasználása a tételhez. Egynapos ülepítés acél tartályban, majd hűtött erjesztés fahordóban. 5 hónapos érlelés hordóban másodtöltésű 500 l-es Kádár-hordóban, március közepén palackozás.

Borjellemzés: „Hárslevelűk között igazi ritkaság ez a tétel. Határozottsága és komoly karaktere talán a fajta igazi arcát tudja megmutatni. Ásványossága erőteljesebb, mint a szokásos mézes-hársas tónusok. Szerkezetében is kitűnő alapanyag, tartalmas és koncentrált. Még nagyon fiatal, érezzük a hordót, de elegáns savait nem tudja elnyomni. Kimondottan hosszú, tartalmas és komplex bor.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 182 x 750 ml
675–947 e HUF/hordó (2180–3060 EUR/hordó)
3700–5200 HUF/palack (12–17 EUR/palack)

Letöltés: Gróf Degenfeld – Tokaji Hárslevelű A Terézia 2015

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
H–3915 Tarcal, Terézia kert 9.
Tel.: +36 20 996 8182
degenfeld@degenfeld.hu
www.degenfeld.hu
www.facebook.com/GrofDegenfeld

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok