Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Mád, Úrágya dűlő 3591 hrsz.
Telepítés éve: 1982
Talaj: vörös agyag, kvarctufa, zeolitos tufa
Szüret: október 15.

………………..
Alkohol:
13% vol.
Cukor: 5 g/l
………………..

Borkészítés: Az Úrágya-dűlő második csúcsán lévő tábla (1,3050 ha) 100%-ban a Furmint 65 klón és klónjelöltjét tartalmazza. A keleti–délkeleti fekvésű terület tengerszint feletti magassága 220–245 méter, ez Mád legkövesebb dűlőrésze. Az itteni munka embert és gépet próbáló, cserébe gyönyörű kilátást ad Mádra és a környező vulkanikus szőlődombokra.

Az október közepi szüret során a fürtöket válogatták, csak 100%-ban egészséges, laza fürtű szőlőt válogattak ehhez a borhoz. A kíméletes préselés után másodtöltésű hordóban, saját élesztőjével erjesztették, és finom seprőn tartották 3 hónapon át.

Borjellemzés: „Az Úrágya-dűlő emblematikus termőhelye Mádnak. Az ültetvények mögött lenyugvó nap valóban a megnyugtató biztonságot hordozza magában. Öreg tőkék teremnek, összetett savszerkezettel, borait határozott ásványosság jellemzi. A Szepsy Pince évről évre kitűnő borokat kínál ebből a dűlőből. Visszatekintve az elmúlt tíz évre, az Úrágya furmintjai minden kóstolón a legjobbak között végeztek. A 2014-es bor sem tűnik kivételnek. Koncentrációja, komplexitása már most szembetűnő. Hosszú bor, kifogástalan szerkezettel – mely még fejlődése legelején tart.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1780–2000 e HUF/hordó (5800–6500 EUR/hordó)
9800–10800 HUF/palack (32–35 EUR/palack)
136 liter / 182 x 750 ml

Kikiálltási ár:
1 600 e HUF/hordó
8791 HUF/palack
136 liter / 182 x 750 ml

Szepsy Borászati Kft.
H-3909 Mád
Batthyány u. 59.
Tel.: +36 47 348 349
Fax: +36 47 348 724
szepsyistvan@t-online.hu
www.facebook.com/pages/Szepsy
www.szepsy.hu

 

Szepsy-logo