Szent Benedek - Szőlő

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Tállya, Köveshegy-dűlő
Telepítés éve: kb. 1950
Talaj: erősen kötött nyiroktalaj
Szüret: október 1.

…………………..
Alkohol:
13,5% vol.
Cukor: 10 g/l
…………………..

Borkészítés: A negyvenéves, keskenysoros, délnyugat–nyugat felé nyitott völgy felső részéről szüretelték a szőlőt ehhez a borhoz, a terület jellegzetesen karakteres, ásványos borokat ad. Alacsony kordonos művelésmóddal és a furmint kisfürtű változatával dolgozik a pincészet. A fürtök teljes beérésekor, válogatott szüretből szedték az alapanyagot a borhoz, amely színlé és első présmust házasításával készült, valamint hagyományos hordós erjesztéssel és érleléssel.

Borjellemzés:A Szent Benedek Pincészet borait nem mindenki ismeri még, pedig évről-évre egyre izgalmasabb tételeket kóstolhatunk tőlük. A még kevéssé ismert Köveshegy-dűlő termése szerkezetre emlékeztet a pincészet Szent Tamásról való korábbi száraz furmintjaira. A bor kiegyensúlyozott, szerkezetében kifogástalan. Aroma világa édes fűszerek és gyümölcsök körével írható le. Elegáns, hosszú bor.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
730–910 e HUF/hordó (2300–2900 EUR/hordó)
4000–5000 Ft/palack (13-16 EUR/palack)
136 liter / 182 x 750 ml

Kikiálltási ár:
650 e HUF/hordó
3571 HUF/palack
136 liter / 182 x 750 ml

Szent Benedek Submontanum Kft.
H-7400 Kaposvár, Ezredév u.1
Winery: 3907 Tállya, Árpád tér 6
Tel.: +3630 993 6954
info@szentbenedekpinceszet.hu
www.facebook.com/SzentBenedekPinceszet
www.szentbenedekpinceszet.hu

Szent Benedek logo