Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Mád, Danczka-dűlő
Telepítés éve: 1980
Talaj: riolitmálladékkal keveredő termőföld, vulkanikus kőzeten
Szüret: november 9.

……………………..
Alkohol:
10% vol.
Sugar: 240 g/l
……………………..

Borkészítés: A mádi Danczka-dűlő a fiatal dűlők közé tartozik: a 160 hektár nagyságú dűlőt 1969-ben kezdték betelepíteni. A terület egykori gejzírkúpjai csak néhány helyen kerülnek a felszínre, a legtöbb helyen jó minőségű riolitmálladékos termőtalaj borítja a felszínt. Déli fekvésének és gazdag talajszerkezetének köszönhetően megbízható cukortermő terület, savakban sem szerénykedik. Az aszúszemek feltárását követően évjáratazonos furmint alapborban áztatták az aszúszemeket 36 órán át, amelyet ezt követően kíméletesen préseltek. A gyöngyöző áterjedést követően a bor jelenleg hordóban pihen.

Borjellemzés: „A mádi Dancka-dűlő mindig is komoly édes borok lelőhelye volt. Az aszútermés itt minden évben meghatározó, nem kizárólag mádi szinten. A tiszta, egészséges és érett alapanyagot most is érezzük a háttérben. Savaiban visszafogottabb, komoly testet kínáló aszúval van dolgunk. Puha, meleg és nagyon barátságos karakter határozott gerince mellett is.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1630–1770 e HUF/fél hordó (5300–5700 EUR/fél hordó)
12000–13000 HUF/palack (39–42 EUR/palack)
68 liter / 136 x 500 ml

Kikiálltási ár:
1500 e HUF/fél hordó
11029 HUF/palack
68 liter / 136 x 500 ml

Bodnár Pincészet
3909 Mád, Kossuth út 72.
Tel.: +3630 812 0800, +3630 928 1696
bodnarpince@gmail.com
www.madibodnarpinceszet.hu

logo-2015-bodnar