Béres Winery photo

Szőlőfajta: aszúszemek: sárgamuskotály, alapbor: furmint
Termőhely: aszúszemek: Erdőbénye, Diókút-dűlő; alapbor: Erdőbénye, Diókút- és Omlás-dűlők
Telepítés éve: 2005
Talaj: riolittufa
Szüret: alapbor: október; aszúszemek: november

………………………..
Alkohol:
9,5% vol.
Cukor: 230 g/l
………………………..

Borkészítés: A Diókút-dűlőben a vulkanikus tevékenység miatt feltörő melegvíz-forrásoknak köszönhetően folyamatosan nemesopál és üvegkő ásványok kerülnek felszínre. Az Omlás-dűlő 150 m mélységig perlites-horzsaköves riolittufa-málladék, mely kőporos-nyirok-agyag talajjal keveredik.

A gondosan külön válogatott sárgamuskotály-aszúszemeket erjedésben lévő furmint alapborban áztatták 2 napon keresztül annak érdekében, hogy az aszúszem jellegzetes muskotályos illat- és ízvilága minél markánsabban mutatkozzon majd meg az aszúborban. Az érlelés 3–5 éves szerednyei hordóban történik.

Borjellemzés: „A Béres Szőlőbirtok boraira igen jellemző az egészséges alapanyag és határozott savgerinc, lendületes karakter. Ez az aszú sem kivétel kínálatukban. A bor illatában a muskotály jellegzetes vegetálisan fűszeres, szőlős karaktere szinte lehengerlő. A sárga muskotály aszúszemek használata nem ritkaság a Béres Szőlőbirtokon, de ilyen intenzitással ritkán találkozunk. Vitális savak, kis cserzőanyag, intenzív illat- és ízjegyek. Különleges, egyedi bor. Muskotály kedvelők számára igazi ritkaság!” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1360–1550 e HUF/fél hordó (4400–5000 EUR/fél hordó)
10000–11500 HUF/palack (32–37 EUR/palack)
68 liter / 136 x 500 ml

Kikiálltási ár:
1300 e HUF/fél hordó
9559 HUF/palack
68 liter / 136 x 500 ml

Béres Szőlőbirtok és Pincészet
H – 3932 Erdőbénye 085/18 hrsz.
Tel.: +36 47 536 000
Fax: +36 47 536 001
beresbor@beres.hu
www.facebook.com/beresbor
www.beresbor.hu

 

logo-2015-beres