Gizella Pince

Gizella Pince

Termőhely:  Szent Tamás (Mád), Barát-dűlő (Tarcal)
Telepítés éve: Barát 1984, Szent Tamás N/A
Talaj: Barát: lösz és dácittufa / Szent Tamás (Fürdő aldűlő): vörös agyag, zeolit, nyiroktalaj
Szüret: október középen / szeptember végén 2013.

Cukor: ~4 g/l
Alkohol: 14 %

Borkészítése: Tekintettel arra, hogy a Gizella 2013 évjáratból várhatóan kizárólag dűlőszeletált borokat hoz majd forgalomba, egy fajtabor, a hárslevelű, palackozása mellett döntöttünk. Ez a házasítás 50%-ban a Szent Tamás, 50%-ban a Barát dűlőből készül. Így karakterében önálló bort tudunk a borlovagrend portfóliójába készíteni. A Barát szeptember végi a Szent Tamás október közepi szüret, használt és új hordóban erjesztve, jelenleg finom seprőn tartva.

Borleírása: “Zöldes, halvány szalmasárgás színe szépen illik gazdag tropikus gyümölcsöket kínáló illatához. Ananász és grapefruit adja citrusossága javát. Jól definiálható narancsos karaktere érett alapanyagra utal, akárcsak a szájban tartósan megmaradó grapefruit fanyarsága A bor teste, sav- és alkoholtartalma jó egyensúlyt mutat.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
1000 – 1200 eFt/hordó (5700 – 6500 Ft/palack)
3500 – 4000 EUR/hordó (19 – 22 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Gizella Pince
H-3910 Tokaj
Dienes u. 78.
Tel.: +36 20 233 32 12
laszlo.szilagyi@gizellapince.hu
www.gizellapince.hu