Budaházy Szent Tamás-Makovicza Furmint Késői Szüret 2013

Budaházy Pincészet

Szent Tamás-Makovicza

Termőhely: Mád, Szent Tamás-Makovicza aldűlő
Telepítés éve: 1982
Talaj: vörös-agyagos riolittufa
Szüret: 2013. november 10.

Várható cukor: 100 g/l
Várható alkohol: 12 %

Borkészítése: A válogatott, töppedt és aszús szemeket is tartalmazó szőlőfürtöket bogyóztuk, majd 12 órás héjon áztatás után “Kossuth” préssel préseltük. A must saját élesztővel, 500 literes, új, erdőbényei tölgyfahordóban erjedt borrá.
Érlelés: acél tartályban

Borleírása: “Citrus aromákkal és intenzív kajszibarackos karakterével, szép savaival és jó struktúrájával mutatkozik be a bor. Puha texturája a legkedvesebb tokaji édes borok közé emeli.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
950 – 1100 eFt/hordó (3500-4000 Ft/palack)
3200 – 3700 EUR/hordó (11,5 – 13,5 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 272 x 500 ml PALACK – 1 gönci hordó

Budaházy Pincészet
H-3909 Mád
Batthyány u. 17.
Tel.: +36 30 415 86 62
info@budahazypince.hu
www.budahazypince.hu